Sophia van der Knaap
"Hoe kan het wel"

“In short, Sophia is an alchemist” zei een cliënt. Behalve dat is zij levenslustig, doortastend met de nodige pit. "Met humor valt er veel te bereiken om een sfeer neer te zetten waarin geleerd kan worden"  

Als therapeut en coach werkt zij holistisch en combineert wetenschap met mystiek vanuit oosterse en westerse geneeswijze. 

Zij is onder andere sinds 2008 werkzaam als kinderfysiotherapeut op de klinische kinderafdeling van Rijndam revalidatie te Rotterdam. Hierin is zij gespecialiseerd in chronische pijn- en vermoeidheidsklachten en niet aangeboren hersenletsel. Wat je ook hebt; blijven spelen is van levensbelang om flexibel met veranderingen om te kunnen gaan die zich aandienen.

In haar werkende jaren heeft Sophia verschillende studies en trainingen gevolgd om zich te blijven ontwikkelen vanuit nieuwsgierigheid en hang naar nieuwe en oude wijsheid. De laatste jaren verdiept zij zich in de fasciatherapie, pralaya yoga en het Taoïsme, van waaruit veel kruisverbindingen ontstaan. Samen met haar vriend Jelle Steenbeek heeft zij in 2019 Lionwood opgericht.

Jelle Steenbeek

Jelles leven draait om playfulness en creativiteit. Hij heeft de vaste overtuiging dat…we must move to think. Hij gelooft dat windsurfen, SUP NK’s, martial arts en andere challenges in sport en de kou hem in balans houden in deze op hol geslagen maatschappij. Daarnaast deelt hij graag zijn brede scala aan methodes, tools en hacks met iedereen. Wegen tot het veranderen en creëren van meer bewustzijn, flow states en diepe staten van ontspanning.  

 “We leven in een soort uitdijend kunstwerk waar we op ontelbaar manieren mee kunnen communiceren, niet slechts op de platte matrix-manier die we in de alledaagse ratrace gewend zijn“.

Naast Wim Hof instructeur, psycho-dynamisch therapeut i.o., is Jelle grafisch vormgever en live digitaal iIllustrator/cartoonist.   

Wat anderen over ons persoonlijk zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Dankbaar

Samen met mijn 19 jarige zoon deelgenomen aan een 2,5 uurs workshop bij Jelle. Korte lijntjes en persoonlijk contact vooraf aan de workshop met Sophia heb ik als heel prettig ervaren. Op de dag zelf was er een ongedwongen, ontspannen en veilige sfeer. Ik vond het als moeder fantastisch om te zien hoe mijn zoon onbevangen en rustig alle uitdagingen van deze ochtend onderging en aanging. Jelle heeft hem daarbij rustig, maar ook op een inspirerende manier gecoacht. Ik ben echt dankbaar voor deze ervaring! -Saskia-

Ms. Nameless
Add Your Stars
Oasis

Sophia is an oasis of healing. A healer of more than just the physical body, her deep wisdom, kindness and gentle nature know exactly what you need to move you forward, no matter why you sought healing with her in the first place. - Diane-

Ms. Nameless
Add Your Stars

Verademing

Nadat ik bij een andere therapeut niet verder kwam ben ik verder gaan zoeken naar iemand die naar het totale plaatje kijkt, zo ben ik bij Sophia terecht gekomen. 

Wat een verademing! 

Sophia is iemand die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert. 

Iemand die samen met je kijkt naar wat jij nodig hebt om te herstellen en te genezen.

Na twee consulten was ik zover dat ik het verder zelf kon. 

Blij dat ik naar Sophia ben gegaan! - Marrit-

Ms. Nameless
Add Your Stars

Een nieuwe weg kiezen

Sophia ziet waar je in vast loopt en geeft een helpende hand om een nieuwe weg te kiezen. Sophia geeft vertrouwen en kijkt waar ze je bij kan helpen. Ze doet dit op een bijzondere en mooie manier waarbij ze handreikingen geeft om je eigen tempo te bepalen en ruimte te geven om eigen keuzes te maken. Ze is eerlijk, doortastend, vrolijk en heeft een natuurlijke manier om haar enthousiasme over te brengen. Ze heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en kennis laten maken met waardevolle mensen en producten uit de natuur waar ik ook mijn eigen weg in heb kunnen vinden. Ze staat altijd open voor vragen en bieden van hulp.  Ze heeft mij geholpen om een weg te kiezen waar ik nog altijd dankbaar voor ben. -Judith-

Ms. Nameless
Add Your Stars

Wat anderen over ons persoonlijk zeggen

Sophia is an oasis of healing. A healer of more than just the physical body, her deep wisdom, kindness and gentle nature know exactly what you need to move you forward, no matter why you sought healing with her in the first place.

Diane

Samen met mijn 19 jarige zoon deelgenomen aan een 2,5 uurs workshop bij Jelle. Korte lijntjes en persoonlijk contact vooraf aan de workshop heb ik als heel prettig ervaren. Op de dag zelf was er een ongedwongen, ontspannen en veilige sfeer. Ik vond het als moeder fantastisch om te zien hoe mijn zoon onbevangen en rustig alle uitdagingen van deze ochtend onderging en aanging. Jelle heeft hem daarbij rustig, maar ook op een inspirerende manier gecoacht. Ik ben echt dankbaar voor deze ervaring!

Saskia

Nadat ik bij een andere therapeut niet verder kwam ben ik verder gaan zoeken naar iemand die naar het totale plaatje kijkt, zo ben ik bij Sophia terecht gekomen. 

Wat een verademing! 

Sophia is iemand die de tijd voor je neemt en goed naar je luistert. 

Iemand die samen met je kijkt naar wat jij nodig hebt om te herstellen en te genezen.

Na twee consulten was ik zover dat ik het verder zelf kon. Blij dat ik naar Sophia ben gegaan!

Marrit
Sophia is doortastend, ziet waar je in vast loopt en geeft een helpende hand om een nieuwe weg te kiezen. Ik heb haar een paar jaar geleden leren kennen en heb coach en fysiotherapie behandelingen gekregen. Sophia geeft vertrouwen en kijkt waar ze bij kan helpen. Ze doet dit op een bijzondere en mooie manier waarbij ze handreikingen geeft om je eigen tempo te bepalen en ruimte te geven om eigen keuzes te maken. Ze is eerlijk, doortastend, vrolijk en heeft een natuurlijke manier om haar enthousiasme over te brengen. Ze heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en kennis laten maken met waardevolle mensen en producten uit de natuur waar ik ook mijn eigen weg in heb kunnen vinden. Ze staat altijd open voor vragen en bieden van hulp.  Ze heeft mij geholpen om een weg te kiezen waar ik nog altijd dankbaar voor ben.

Judith