Zware dobbers

Noem ons coach of moderne sjamaan. Je ontkomt er niet aan dat je, om een groep te kunnen leiden zelf ook moet lijden. Uren stampen en rennen we door het bos, zwemmen we over meren en doen we ademwerk om van de irritatie, hoofdpijn, zorgen en gespannenheid af te komen. Kortom van de verstrikkingen, uit ons dagelijks leven.  

Na een tijdje ontstaat er rust doordat de mannen aan elkaar en de omgeving wennen. De bel waar de mannen in zitten (zonder vrouwen energie) zorgt dat de topzware dobbers van eerst stil komen te liggen als op kalm water. Uitgebalanceerd en evenwichtig kunnen ze subtiele veranderingen op het oppervlak en daaronder veel makkelijker opmerken. Het is een tijdelijk sfeer van meer stilte, intuïtie en voelen. Niet soft. Nee, deze afstemming was en is juist nodig voor elke jager of warrior. Waar prooi en vijand beter te voelen zijn is ook de kill effectiever. Wijsheid die we in de huidige jacht (het werkende leven) kwijt zijn.

Kom je dichter bij de stilte, dan laten we de dopamine-doordender-maatschappij steeds verder achter ons. Het is dan, dat we opmerken dat méér dingen hebben, méér vakantie willen, of méér geld vergaren niet beklijft. Alan Watts zei het zo mooi: Als je met je space shuttle op vakantie kan naar de sterren. En dat holle gevoel er nog steeds is. Wat is dan next? Kan de jager zijn gezin en zichzelf onderhouden uit de jacht. Is de basis er? Dan begint een andere jacht. De jacht van Betekenis. 

Check voor deze ‘Jacht van Betekenis’ onze Awaking Lions Mannen Retreats