arrow_drop_up arrow_drop_down
Where is Willy
5 augustus 2020 

Where is Willy

 

“ Ik kan de piemel niet vinden”, zei mijn nichtje van twee, al kijkend in een prentenboek over potjes en zindelijkheid. “ Misschien omdat hij heel klein is”, zei mijn broer. Ondertussen dacht ik; ‘”geniaal dit”. Van kleins af aan zijn mensen dus al bezig met alles wat onder de navel bengelt of zich ‘verstopt’.

Tijdens lunchgesprekken op Rijndam revalidatie (waar ik werkzaam ben als kinderfysiotherapeut) ging het de laatste tijd ook regelmatig over seks. Niet over verstopte piemels maar over de ‘ Sexual Transformation Energy’ lezingen die ik tegenwoordig geef. Hoe open jonge kinderen zijn omtrent intimiteit, hoe meer taboes er komen naarmate we ouder worden.“ Wat doe jij allemaal voor spannends”, zei de GZ-psycholoog. “ Past het wel bij mijn geloof”, vroeg een ander. Wat de boer niet kent….Kans op ruis ligt al snel op de loer inclusief wilde beelden en scenario’s (het is toch geen tantra hè? ) En het antwoord is nee, het is geen tantra. Wat is het dan wel?

Ik ben betrokken bij de seksualiteitscommissie op Rijndam en bekend met de Westerse visie over seksualiteit. Hierin zijn nog vele hordes te nemen voor het belang van seksuele gezondheid en veiligheid, voor iedereen; jong, oud, met en zonder fysieke/ mentale uitdagingen.

Het westerse idee van dat er slechts twee vormen zijn van seksualiteit (to make babies and to enjoy) is alleen niet volledig. Als je genoeg power hebt in je leven om 400 baby’s te maken, wat doe je dan met de extra energie als je er maar gemiddeld 2,1 kind de wereld in slingert? Now we are talking! Die kun je namelijk inzetten voor o.a. je eigen gezondheid, immuunsysteem en vitaliteit. De derde vorm van seksualiteit, ook wel transformatieseksualiteit of seksuele kungfu genoemd is dus gericht op het gebruiken van die power voor jezelf. We willen tegenwoordig allemaal fit girl en oerman zijn, gezonde dingen eten om zo lang mogelijk jong, fris en fruitig op deze aardbol rond te dartelen. Het zou zonde zijn als de seksualiteit als enorme kracht wordt vergeten, daar kan geen superfood tegenop.

Uiteindelijk mag je zelf weten of je nieuwe onderwerpen de taboesfeer uittrekt. Met meer kennis ben je sowieso beter uitgerust om keuzes te maken of je iets wel of niet gaat gebruiken. Nieuwsgierig geworden? Kom dan luisteren en leren van oude kennis die lang verstopt was. Niet in prentenboeken met te kleine piemels en potjes maar in oude culturen. Kennis waar het stof van afgeblazen wordt en beschikbaar is voor iedereen. Houdt onze agenda in de gaten voor lezingen rondom de seksuele transformatie.

Reactie plaatsen